Λαβράκι φιλέτο στον ατμό με ζεστή πατατοσαλάτα

Λαβράκι φιλέτο στον ατμό με ζεστή πατατοσαλάτα

  • 700γρ. 8 φιλέτα λαβράκι χωρίς δέρμα
  • 8γρ. αλάτι
  • 60γρ ελαιόλαδο

Για την ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΆΤΑ

  • 800γρ πατάτες
  • 60ml χυμό λεμόνι
  • 8γρ αλάτι
  • 2γρ πιπέρι πράσινο
  • 5γρ άνηθο
  • 5γρ μαϊντανό
  • 5γρ φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 15γρ μουστάρδα απαλή
  • 80ml ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει. Μόλις βράσει, ρίχνουμε τις πατάτες και τις μαγειρεύουμε για 10‘.
2. Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της πατατοσαλάτας και ανακατεύουμε.
3. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, τις καθαρίζουμε, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
4. Ταυτόχρονα, λαδώνουμε, αλατίζουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο. Φροντίζουμε το ψάρι και οι πατάτες να είναι έτοιμα ταυτόχρονα.

Απαντήστε